رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو قول مدال طلای بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ را در رشته واترپلو داد. او همچنین گفت: الکساندر چیریچ درخواست افزایش مبلغ قرارداد ندارد.
به گزارش ایسنا، از صبح امروز (یکشنبه) ۱۸ شهریور ماه ۱۳۹۷ نشست خبری فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو درباره بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا با حضور محسن رضوانی، رییس فدراسیون ، علی آبادی نایب رییس فدراسیون و فتاحیان دبیر فدراسیون برگزار شد که رضوانی در خصوص عملکرد و نتایج تیم ملی واترپلو، توضیح داد: ابتدا جا دارد از حضور الکساندر چیریچ که انسان بزرگی است تشکر کنم و برای حضور او در تیم ملی خدا را شکر کنم. او مرد با اخلاق و جوانی است که میتواند در آینده ای نه چندان دور به یکی از افراد بزرگ ورزش واترپلو در جهان تبدیل شود. در خصوص عملکرد تیم ملی واترپلو همه چیز مشخص بود و این مدال برنز نشان از تواناییهای بالای چیریچ و پیشرفت واترپلوی ایران با حضور او بوده است.
او در خصوص پاداش سرمربی تیم ملی واترپلو نیز، توضیح داد: جلسهای با الکساندر چیریچ داشتم تا نظر او را در خصوص ادامه قرارداد و پاداشش جویا شوم که خوشحالم او شرایط ایران و فدراسیون را به خوبی درک کرده است و میتواند برای آینده ما مثمرثمر باشد. وقتی که از او شرایط تمدید قرارداد را سوال کردم، بدون فکر گفت “من نمیخواهم مبلغ قراردادم را افزایش دهید، اما باید قول دهید که در ردههای پایه از مربیان خوب استفاده کنید.” جا دارد از چیریچ در این جا تشکر کنم و به او قول میدهم که در ردههای پایه طبق قولی که به او دادهایم از مربیان خارجی استفاده کنیم. او شرایط را درک میکند و با خواست خود قراردادش را افزایش نمیدهد، یعنی او فرد بزرگی است که کشف شد.
رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو با اشاره به این که قول مدال طلای بازیهای آسیایی را در چهار سال آینده، میدهد، در این باره توضیح داد: ما اگر بتوانیم برنامهریزی های خود را به همین منوال ادامه دهیم مطمئنا واترپلوی ما ظرفیت حضور در بین ۱۴ تیم برتر دنیا را دارد و در آسیا نیز میتواند به مدال طلا برسد. واترپلو شانس این را دارد که مسیر والیبال را در پیش بگیرد. البته برای ورودی المپیک کار سختی پیش رو داریم ولی هیچ چیز دور از انتظار نیست، چرا که روند واترپلو امیدوار کننده است.
رضوانی در خصوص پیشرفت تیمهای ملی شنای ایران نیز، خاطر نشان کرد: در حال حاضر سطح شنای ما در رده بزرگسالان همین اندازه است و برای این که بتوانیم پیشرفت بیشتری داشته باشیم، باید از مربیان خارجی استفاده کنیم. شنا مهمترین رشته ما است، اما ما تمام تلاش خود را کردهایم تا یکی از سه رشته فدراسیون که امکان کسب مدال بیشتری در آن وجود دارد را حمایت کنیم. در این میان واترپلو شانس بیشتری برای کسب مدال داشت که به همین دلیل تمرکزها روی آماده سازی این تیم بیشتر بود. میخواهم این طور بگویم که ما بین شنا، شیرجه و واترپلو تبعیضی قائل نیستیم و همه تلاش خود را میکنیم تا سه رشته تحت پوشش فدراسیون مان را به سمت پیشرفت حرکت دهیم.
او افزود: در شیرجه حد ما باید بالاتر برود. در در شنای ۱۰۰ متر نیز حد ما ۵۱ ثانیه است و اگر رکورد زیر ۵۱ ثانیه میخواهیم باید از مربیان خارجی استفاده کنیم. در خصوص شیرجه نیز در رده بزرگسالان به بالاترین سطح خودمان رسیده ایم و برای این که پیشرفت بیشتری داشته باشیم باید در ردههای پایه مانند سنین ۱۱، ۱۲ و ۱۳ سال استعدادهای خود را به کار بگیریم. صادقانه بگویم در شیرجه زمان لازم برای رسیدن به مدال خیلی سریعتر از واترپلو و شنا است. همه تلاش خود را خواهیم کرد که مانند واترپلو، دو رشته دیگر خود را به سمت پیشرفت سوق دهیم. اگر سرعت حرکت واترپلو بیشتر است به دلیل نزدیک بودن آن به مدال و ارتباطات بیشتری است که در حوزه این رشته داریم.
رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو با اشاره به این که شرایط کشور سخت و مسائل مالی اذیت کننده شده است، گفت: این تنها برای رشته ما نیست و برای وزارت ورزش و جوانان، اردوهای تدارکاتی در اولویت قرار ندارد، اما حداقل خواسته ما از مسئولان این است که فدراسیون ما را سه رشته ببینند، چرا که کل بودجه فدراسیون ما برای سه رشته مهم شنا، شیرجه و واترپلو که رشتههای مادر هستند، در نظر گرفته شده است و به اندازه یک فدراسیون مانند هندبال یا غیره است.
رضوانی در ادامه و با بیان این که قرار است در صورت شرایط مناسب چهار ملیپوش واترپلوی ایران در قزاقستان و صربستان لژیونر شوند، در این باره، توضیح داد: طبق گفته مسئولان برای این که بتوانیم مانند برخی از رشتهها پیشرفت داشته باشیم بهتر بود از بازیکنان خارجی استفاده کنیم، اما با مشورتهایی که صورت گرفت به این نتیجه رسیده ایم که از تواناییهای خودمان استفاده کرده و برای آینده واترپلو پشتوانه سازی کنیم، چرا که اگر بخواهیم میتوانیم مانند سایر کشورها در تیم ملی خودمان از ملیپوشان خارجی استفاده کنیم ولی نه صرفه اقتصادی دارد و نه برای آینده میتواند مثمرثمر باشد.
او در خصوص هیات رییسه فدراسیون شنا نیز، اظهار کرد: در حال حاضر حضور افراد سیاسی نمیتواند مشکل ساز باشد، چرا که هدف بالا بردن تواناییهای ورزش است و افراد سیاسی میتوانند در این امر کمک کننده باشند. برای توسعه شنا از نظر من باید دولت نیز وارد عمل شود و حضور چنین افرادی قطعا کمک کننده است. به زودی جلسه هیات رییسه را خواهیم داشت تا در خصوص برنامههای آینده خود صحبت کنیم.
پیشکسوت واترپلوی ایران با بیان این که قرارداد بهترین بازیکن در واترپلو ۳۰ میلیون تومان است و آن را پرداخت نمیکنند، بیان کرد: به نظر من در حق ورزشکاران این سه رشته اجحاف میشود که باید فکری به حال آن کنیم. قطعا فدراسیون برنامههایی خواهد داشت تا این مشکل مرتفع شود و من یک گلایهای از باشگاه سایپا دارم که قراردادهای سال گذشته بازیکن تیم واترپلوی آن پرداخت نشده است. از وزارت ورزش و جوانان نیز خواهشمندم که حداقل هزینه یک بازیکن فوتبال را به بودجه ما اضافه کند. مطمئنا به جایی بر نمی خورد. البته از سلطانی فر تشکر میکنم ، چرا که اگر او نبود ما نمی توانستیم تیم ملی واترپلو را به بازیهای آسیایی اعزام کنیم و این نتیجه تاریخی رقم بخورد.
محسن رضوانی در پایان صحبتهای خود با بیان این که میانگین سنی تیم ملی واترپلو ۲۰ تا ۲۱ سال است، اظهار کرد: برای آینده واترپلو اتفاق خوبی رخ داده است و میتوان گفت با خداحافظی نفراتی همچون پیروز خواه به مشکل نمی خوریم. زمانی که اردوهای تیم ملی برگزار میشد، حدود ۳۰ ورزشکار در اردو حضور داشتند که رسیدگی به نیازهای آنها کار را سخت میکرد، اما در حال حاضر خوشحال هستم که توانستیم پیشتوانه سازی خوبی برای تیم ملی انجام دهیم. هم اکنون هفت تا هشت بازیکن ما باید به سربازی بروند که من خواهشمندم با تلاشهایی که انجام میدهم، مسئولان نظام وظیفه همکاری کنند تا آنها را از خدمت سربازی معاف کرده و در تیم ملی از آنها استفاده کنیم. کاری که آنها انجام دادهاند بسیار بزرگ است، چرا که بعد از چهل و خرده ای سال مدال بازیهای آسیایی را در این رشته کسب کردهاند.