سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی گفت: یکی از آرزوهای من این است که مثل سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ بتوانیم یک بار دیگر میزبان مسابقات جهانی در ایران باشیم.
به گزارش گروه ورزش شبکه لحظه; رقابتهای بینالمللی کشتی فرنگی جام اوپن زاگرب و اولین مرحله از رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی در سال ۲۰۲۵، روزهای ۱۹ لغایت ۲۱ بهمن ماه در شهر زاگرب کشور کرواسی برگزار شد. در پایان این مسابقات تیم ایران توسط غلامرضا فرخی در وزن ۸۲ کیلوگرم و علی اکبر یوسفی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال طلا، مهدی احدی در وزن ۵۵ کیلوگرم، محمدمهدی کشتکار در وزن ۶۳ کیلوگرم، دانیال سهرابی در وزن ۷۲ کیلوگرم به مدال نقره و پویا ناصرپور در وزن ۶۰ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در ردهبندی تیمی ایران با ۱۴۷ امتیاز بعنوان قهرمانی دست یافت و جمهوری آذربایجان با ۱۳۴ امتیاز و مجارستان با ۱۱۹ امتیاز دوم و سوم شدند.
سایت اتحادیه جهانی کشتی در جریان رقابتهای رنکینگ کرواسی مصاحبهای را با حسن رنگرز سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی انجام داد.
متن مصاحبه اتحادیه جهانی با سرمربی تیم ملی در زیر آمده است:
عملکرد کشتی فرنگی ایران را در المپیک پاریس چگونه ارزیابی میکنید؟
به نظرم کسب چهار مدال در المپیک پاریس که ۲ مدال آن طلا بود، دستاورد قابل توجهی در تاریخ کشتی فرنگی ایران محسوب میشود. این موفقیت در وهله اول مرهون برنامهریزی ۶ ساله فدراسیون، تلاش کادر فنی سابق و مربیان بود و من نقش بسیار کوچکی در آن داشتم.
شرایط اردوی تیم ملی چگونه است؟
پس از المپیک، یک استراحت کوتاه را در دستور کار داشتیم و برنامهریزی خود را شروع کردیم، در مجموع ۲۲۰ روز زمان تا رقابتهای جهانی ۲۰۲۵ داشتیم که در این زمان اردوها و مسابقات تدارکاتی مختلف را در دستور کار داریم. کشتیگیران ما از ۳۶۵ روز سال، حدود ۳۰۰ روز زیر نظر مستقیم کادر فنی کار میکنند و برنامههای تمرینی فشردهای را در دستور کار دارند و در روزهایی که در اختیار ما نیستند نیز به صورت غیر مستقیم تحت نظر خواهند بود.
نظرات در مورد رقابتهای انتخابی تیم ملی در ایران چیست؟
ما روندی داریم که کشتیگیران جوان میتوانند وارد چرخه شوند تا در مسابقات شرکت کنند و شایستگی خود را ثابت کنند. نمونههای بارز این چرخه سعید اسماعیلی و علیرضا مهمدی هستند. آنها در مسابقات داخلی و بینالمللی درخشیدند و با کشتیگیران برتر اوزان خود به رقابت پرداختند و در المپیک توانستند مدال بگیرند. متعهد هستیم که انتخابی را اجرا کنیم و به کشتیگیران جوان و با استعداد فرصت بدهیم تا خودشان را ثابت کنند. این فرایند کمک میکند تا استعدادیابی به بهترین شکل انجام شود.
به عنوان سرمربی چه مسئولیت و چالشهایی را پیش رو دارید؟
کشتی ورزش اول و ملی ایران است، این رشته سنتی و تاریخی ما است و بخشی از فرهنگ کشور ایران محسوب میشود؛ بنابراین به عهده گرفتن مسئولیت فنی به عنوان سرمربی در درجه اول استرس، اضطراب و فشار بسیار زیادی را به همراه دارد. علاوه بر این باید پاسخگوی نتایج هم باشیم و مسئولیت عملکرد تیم را برعهده بگیریم. از نظر سختی میتوانم به جرأت بگویم که با توجه به استرس و فشارهای زیاد و چالشهای پیش رو سختی آن مانند کار در معدن است.
هواداران کشتی در ایران همیشه پیگیر نتایج این رشته هستند. این موضوع چه تأثیری بر شما دارد؟
در ایران ۸۰ میلیون ایرانی به کشتی علاقه زیادی دارند، شاید به همین دلیل است که مسابقاتی که ممکن است برای مردم سایر کشورها اهمیت چندانی نداشته باشد، برای مردم ما بسیار مهم است. تماشاگران ایرانی مسابقات را از نزدیک دنبال و به نتایج آن اهمیت میدهند؛ از پیروزیها خوشحال و از شکستها ناراحت میشوند. این اشتیاق زیاد و حمایت هواداران، بزرگترین قدرت و دارایی کشتی در ایران است.
نقشه راه و برنامه شما برای المپیک ۲۰۲۸ لسآنجلس چیست؟
اعتقاد داریم که بازیهای المپیک بیش از آن چیزی که فکر میکنیم به ما نزدیک است. ۴ سال خیلی زود میگذرد. برای موفقیت در المپیک باید سخت تلاش کرد و هوشمندانه کار کنیم. ما نمیتوانیم حتی یک جلسه یا یک روز تمرین را از دست بدهیم. با این طرز فکر و اراده و دانستن اینکه چقدر توقعات از کشتی بالا و به حق است، با وجود فشارهایی که در هر مسابقه احساس میکنیم، اما با قدرت زیاد به راه خود ادامه میدهیم.
معتقدم آینده کشتی ایران بسیار روشن است. یکی از آرزوهای من این است که مثل سالهای ۱۹۹۸و ۲۰۰۲ بتوانیم یک بار دیگر میزبان مسابقات جهانی کشتی در ایران باشیم. دلیل آن هم این است که در هیچ کجای دنیا چنین طرفداران پرشور و پرشماری را نخواهید یافت. این هواداران بزرگترین سرمایه کشتی جهان هستند و انتظارشان میزبانی از مسابقات قهرمانی جهان است.