تیم ملی وزنه برداری با ترکیبی متفاوت و البته ناقص قرار است در مسابقات قهرمانی جهان 2018 به جنگ تیم هایی برود که تلاش کرده اند با قدرت قدم در میدان رقابت بگذارند.
به گزارش شبکه لحظه و به نقل از ایسنا:
تیم ملی وزنه برداری ایران، قهرمان سال گذشته جهان در حالی قدم در میدان جهانی میگذارد که در مسیر آماده سازی اتفاقات ریز و درشتی را پشت سر گذاشت و در نهایت هم برخلاف انتظارات با لشکری ناقص به جنگ غول های وزنه برداری جهان می رود. بعد از بازی های آسیایی، تیم ملی بلافاصله تمرینات خود را برای حضور در مسابقات قهرمانی جهان 2018 از سر گرفت از همان ابتدا عنوان شد تیم ایران قرار است با ترکیب کامل در مسابقات جهانی شرکت کند و به دنبال دفاع از عنوان قهرمانی سال گذشته خود است اما در همان ابتدا نبودن برخی مهرهای اصلی تیم نگرانی هایی را ایجاد کرد.
از بازنشستگی بهداد تا غیبت کیانوش و مصدومیت علی حسینی
با توجه به اینکه بهداد سلیمی در بازی های آسیایی با دنیای قهرمانی خداحافظی کرد و علی مرادی هم در حین بازیهای آسیایی اعلام کرد، کیانوش رستمی به مسابقات جهانی نمیرود بنابراین مشخص شد ایران دو مهره اصلی خود را در مسابقات جهانی 2018 ندارد. از این رو برخواه به سمت استفاده از برخی نفرات جوان رفت اما در ادامه راه علی مکوندی از اردوی تیم ملی جدا شد و سعید علی حسینی هم به دلیل آسیب دیدگی تصمیم گرفت در مسابقات جهانی شرکت نکند تا معادله ترکیب تیم ملی ایران پیچیده تر از قبل شود.
با توجه به اینکه نگاه برخواه بر روی اوزان 89، 96،102، 109 و 109+ کیلوگرم بود، بنابراین تصمیم گرفت با استفاده از نفرات جوان، در هر کدام از اوزان دو نفر را اعزام کند تا ترکیب تیم ملی (10نفر) کامل شود. بنابراین همایون تیموری را هم بجای علی حسینی به اردو آورد و قرار شد حسین سلطانی در 73 کیلوگرم و رحمان اورامه در 96 کیلوگرم ذخیره باشند اما بازهم همه چیز آن طور که برخواه در نظر داشت پیش رفت و او با یک ترکیب اجباری مواجه شد.
ماجرای حذف سه وزنه بردار ایران توسط فدراسیون جهانی
با توجه به قانون کمیته آنتی دوپینگ فدراسیون جهانی، ورزشکارانی که قصد داشتند در مسابقات جهانی شرکت کنند باید سه ماه قبل از حضور در این رقابتها به عنوان ورزشکار فعال معرفی میشدند تا در حوضچه آنتی دوپینگ قرار بگیرند اما به دلیل کامل نشدن دوره سه ماهه سه وزنه بردار ایران شانس حضور در این مسلبقات را از آنها گرفت و علیرضا سلیمانی، محمد زارعی و همایون تیموری که از نفرات اصلی تیم ملی بودند مجبور شدند به خانه برگردند. از این رو برخواه مجبور شد حسین سلطانی را وارد ترکیب اصلی تیم کند و با دو وزنه بردار کمتر یعنی 8 نفر راهی مسابقات جهانی شود.
توضیحات نه چندان قانع کننده دبیر فدراسیون وزنه برداری ایران
در این میان سوالات زیادی مطرح بود که چرا نام سه وزنه بردار ایران از سوی فدراسیون جهانی حذف شد که بیرانوند دبیر فدراسیون وزنه برداری در مورد این اتفاق عنوان کرد:”شماری از ملی پوشان ما به دلایل مختلفی مانند مصدومیت، بازنشستگی و …، به یک باره از فهرست تیم ملی خارج شدند و ما نیز به سرعت نفراتی را جایگزین آنها کرده و به فدراسیون بین المللی نیز اعلام کردیم. متاسفانه سه نفر از نفرات جدید در فهرست اعلامی به فدراسیون بین المللی، کمتر از یک هفته تا سه روز برای پر کردن دوره ۳ ماهه قرار گرفتن در حوضچه آنتی دوپینگ، زمان کم داشتند و نتوانستند به حد نصاب مورد نظر برسند؛ البته تمامی آنها مورد آزمایشهای دوپینگ در کشورمان قرار گرفته بودند که تمام مدارک آن نیز ارائه شد که بی تردید پاک هستند و مشکلی در این زمینه ندارند“.
البته توضیحات بیرانوند چندان قانع کننده نبود و این مسئله جای بحث دارد چرا در لیست مقدماتی تعداد نفرات بیشتری به فدراسیون جهانی معرفی نشدند تا با نیامدن برخی از نفرات اصلی، نفرات دیگر را بدون مشکل جایگزین آنها کنند. و دلیل اینکه اسامی نفرات بیشتری رد نشد چه چیز بوده است؟ واین سوالاتی است که فدراسیون وزنه برداری ایران باید نسبت آن پاسخگو باشد چراکه در این میان تنها ضضر این ماجرا متوجه تیم ملی و البته ملی پوشانی است که چندین ماه در تمرین کردند و در نهایت مجبور به بازگشت به خانه شدند.
در هر حال کاروان ایران از روی ناچاری با 8 وزنه بردار راهی مسابقات جهانی شد و از روز یکشنبه هفته جاری هم اولین وزنه بردار ایران روی تخته مسابقات میرود. از آنجا که امسال کشورهایی هم که محروم بودهاند نظیر قزاقستان، روسیه، بلاروس، چین در مسابقات شرکت کردهاند، بنابراین انتظار میرود شاهد رقابت جذابی باشیم و باید دید ایران با این لشکر ناقص قرار است چه نتایجی را در ترکمنستان رقم بزند. در ادامه نگاهی به نفرات تیم ملی می اندازیم:
دسته 73 کیلوگرم: حسین سلطانی
سلطانی 19 ساله است و برای نخستین مرتبه قهرمانی بزرگسالان جهان را تجربه خواهد کرد. نکته جالب در مورد سلطانی این است از آنجا که قرار نبود به مسابقات جهانی برود، چند روز پیش در قهرمانی جوانان ایران وزنه زد اما پس از اینکه مشخص شد سه وزنه بردار ایران نمی توانند به مسابقات جهانی برونند، سلطانی هم مسافر ترکمنستان شد.
کادرفنی در مسابقات جهانی بر روی امتیاز سلطانی حساب کردهاند تا به تیم برای کسب سکو کمک کند.
مهمترین عناوین آسیایی و جهانی:
– نایب قهرمان جوانان جهان 2018
– نایب قهرمان نوجوانان جهان 2016
– قهرمان جوانان آسیا 2018
– نفر سوم جوانان آسیا 2017
دسته 89 کیلوگرم: عارف خاکی
این وزنه بردار 20ساله همانند سلطانی برای نخستین مرتبه قرار است روی تخته بزرگسالان جهان برود. خاکی در گروه B وزنه می زند. کادرفنی در مورد خاکی هم بر روی امتیازی که به دست می آورد حساب باز کردهاند.
خاکی قرار بود در این وزن همراه با محمد زارعی باشد که با پذیرفته نشدن نام زارعی، تنها نماینده ایران در این دسته خواهد بود.
مهمترین عناوین آسیایی و جهانی:
-نایب قهرمان جوانان آسیا 2018
-نفر سوم جوانان آسیا 2016
او در رده جونان جهان مدال کسب نکرده است.
*دسته 96 کیلوگرم: امیر حقوقی
حقوقی 24 ساله است یکبار به مسابقات قهرمانی آسیا 2015 اعزام شده که در آن مسابقات هم موفق به کسب مدال شد.
او برای نخستین مرتبه روی تخته بزرگسالان جهان میرود.
*سهراب مرادی، امید اول ایران
ایران در 96 کیلوگرم علاوه بر حقوقی، سهراب مرادی را هم دارد که مدعی عنوان قهرمانی است. با توجه به نوار پیروزیهای مرادی که از المپیک ریو تاکنون داشته، تمام نگاهها به سمت او است تا در ترکمنستان هم بتواند مدال خوش رنگ طلا را بگیرد و البته رکورد های جدید جهان را بشکند و در وزن جدید هم برای خود آقایی کند.
با توجه به اینکه رکوردهای جهان برای این وزن، 185 یک ضرب، 225 دوضرب ومجموع 401 کیلوگرم اعلام شده بنابراین باید منتظر رکودشکنی های این وزنه بردار باشیم. اصلی ترین حریف مرادی، تیان تائو چینی است که پیش از این در دسته 85 کیلوگرم رقیب کیانوش رستمی بود و نقره المپیک ریو را در کارنامه دارد.
مهمترین عناوین آسیایی و جهانی:
-قهرمان المپیک 2016
-قهرمان جهان 2017
-نفر سوم جوانان جهان 2008
-قهرمان بازی های آسیایی2018
-قهرمان بازی های داخل سالن آسیا2017
-قهرمان آسیا 2012
-قهرمان آسیا2009
-نفر سوم آسیا 2008
-رکورد یک ضرب(189)، دوضرب (233) و مجموع جهان(417) در دسته 94 کیلوگرم
*دسته 102 کیلوگرم:رضا بیرالوند
این وزنه بردار 21ساله پیش از این قرار بود در 96 کیلوگرم در کنار سهراب مرادی وزن بزند اما پس از اینکه مشخص شد ایلیا ایلین در مسابقات جهانی وزنه نمیزند، به 102 کیلوگرم آمد تا شانس خود را برای رسیدن به طلا در این وزن امتحان کند.
اوهم برای اولین بار است به مسابقات بزرگسالان جهان اعزام می شود.
-مهمترین عناوین آسیایی و جهانی:
-قهرمان جوانان جهان 2017
-نفر سوم جوانان جهان 2016
-قهرمان جوانان آسیا 2016
-قهرمان نوجوانان آسیا 2014
*علی هاشمی و در انتظار دفاع از قهرمانی سال گذشته خود
هاشمی 27ساله که سال گذشته توانست در دسته 105 کیلوگرم قهرمان جهان شود، برای امسال تصمیم گرفت در یک وزن غیر المپیکی وزنه بزند. او وزنه بردار سرسختی است بنابراین این انتظار هست که بتواند برای دومین سال پیاپی روی سکوی قهرمانی جهان قرار گیرد. مهمترین رقبای هاشمی، بیرالوند هموطنش، چوماک اوکراینی و الکساندر زایچیکوف قزاقستانی دارنده مدال برنز المپیک ریو هستند.
-مهمترین عناوین آسیایی و جهانی:
-قهرمان جهان 2017
-نفر سوم بازی های آسیایی 2018
-نایب قهرمان بازی های داخل سالن آسیا2017
-نفرسوم قهرمانی آسیا2017
-قهرمان آسیا 2016
-نفر سوم قهرمان ی آسیا 2015
*دسته 109 کیلوگرم: محمدرضا براری، ناکامی بازی های آسیایی را جبران می کند؟
براری 30ساله، همانند سهراب مرادی میدان های مختلفی را تاکنون تجربه کرده اما در کسب مدال مجموع جهان ناکام بوده است. براری مدتی پیش در بازیهای آسیایی2018 وزنه زد و از شانس های مسلم مدال محسوب میشد اما در کمال ناباوری اوت کرد و از دستش از کسب مدال کوتاه ماند. اکنون این فرصت را دارد تا در مسابقات جهانی بار دیگر شانس خود را برای رسیدن به مدال امتحان کند.
البته این وزنه بردار کار سختی را در پیش رو دارد چراکه ترافیک مدعیان در این وزن زیاد است و اوبرای رسیدن به مدال باید با چهره هایی چون روسلان نورالدینوف ازبک قهرمان المپیک ، سیمون مارتیروسیان ارمنی نایب قهرمان المپیک، آندری آرامنائوازبلاروس قهرمان المپیک2008 رقابت کند.
-مهمترین عناوین آسیایی و جهانی:
-مدال برنز دوضرب قهرمانی جهان2013
-قهرمان آسیا2017
-قهرمان آسیا 2016
-قهرمان بازی های کشورهای اسلامی2017
*دسته 109+ کیلوگرم: علی داودی 19ساله در محاصره غول های جهان
داودی هنوز یک سال دیگر در رده جوانان باید وزن بزند. او قرار است در این سن رقابت با نفراتی چون لاشا تالاخادزه گرجستانی، روسلان آلبگوف روس، گور میناسیان ارمنی، مرت سیم استونیایی و رستم جانگبایف ازبک را تجربه کند.
هدفی که برای داودی در نظر گرفته شده کسب امتیاز خوب و البته شکستن رکورد جوانان جهان است.
رکورد جوانان جهان در دسته فوق سنگین 186 یک ضرب، 221 دوضرب و مجموع 407 کیلوگرم است از این داودی از شانس زیادی برای شکستن این رکوردها برخوردار است.
داودی چند ماه پیش با رکورد 192 یک ضرب، 227 دوضرب و مجموع 419 کیلوگرم قهرمان جوانان جهان شده بود.
-مهمترین عناوین آسیایی و جهانی:
-قهرمان جوانان جهان2018
-دارنده مدال نقره یک ضرب جوانان جهان 2017
-قهرمان نوجوانان جهان 2016
-قهرمان نوجوانان آسیا 2016
*برنامه رقابت نمایندگان ایران: (ساعت مسابقات به وقت تهران است).
حسین سلطانی
گروه Aدسته 73 کیلوگرم:
13آبان، ساعت 18 و 30 دقیقه
عارف خاکی
گروه B دسته 89 کیلوگرم:
15 آبان، ساعت 13
گروه A ساعت 18 و 30 دقیقه
سهراب مرادی و امیر حقوقی
گروه A دسته 96 کیلوگرم:
16 آبان، ساعت 16
علی هاشمی و رضا بیرالوند
گروه A دسته 102 کیلوگرم:
17 آبان، ساعت 18 و 30 دقیقه
محمدرضا براری
گروه A دسته 109 کیلوگرم:
18 آبان، ساعت 16
علی داودی
گروه A دسته 109+ کیلوگرم:
19 آبان، ساعت 16