به گزارش سرویس ورزشی شبکه لحظه، نشست خبری کادر فنی تیم ملی تکواندو مردان و بانوان کشورمان صبح امروز شنبه در خانه تکواندو برگزار شد و فریبرز عسکری سرمربی تیم ملی مردان و مهرو کمرانی سرمربی بانوان در این نشست خبری حضور پیدا کردند و در مورد نتایج رقم خورده در بیست و چهارمین دوره مسابقات قهرمانی جهان پاسخگوی سوال اصحاب رسانه شدند.
فریبرز عسکری در ابتدای صحبت های خود اظهار داشت: اردوی تیم ملی تکواندو برای قهرمانی جهان پیرو مسابقات انتخابی که طی ۴ روز در اواسط دی ماه سال گذشته برگزار شد. با حضور حدودا ۷۰۰ مدعی یکی از شفاف ترین انتخابی های سال های اخیر را برگزار کردیم. ۳۴ نفر جواز حضور در اردوها را کسب کردند و مهدی خدابخشی به عنوان سی و پنجمین نفر به اردوها دعوت شد. البته او به دلیل مصدومیت به اردو دعوت و تصمیم گرفته شد که انتخابی ها با حضور همه مدعیان برگزار شود. اردوی تیم ملی ۲۹ بهمن ماه شروع شد در مدت ۱۱۰ روز ۱۴۲ مرحله تمرین داشتیم.
وی افزود: ما برای رسیدن به مسابقات جهانی در سه مسابقه اصلی در کیش حضور داشتیم که در هر سه رویداد با توجه به نفراتی که حضور داشتند، تیم ملی به قهرمانی رسید البته قهرمانی مهم نبود اما امتیاز برای ما مهم بود. امتیاز هایی که به کیسه ملی پوشان اندوخته شد. در ادامه اواخر سال ۹۷ یک مرحله انتخابی درون اردویی برگزار کردیم.
عسکری ادامه داد: من در این مسیر از هیچ امری برای رسیدن به موفقیت کوتاهی نکردم از تمام موجودیت خود برای شاد کردن دل همه تلاش کردیم. 5 نفر از ملی پوشان ما سابقه حضور در مسابقات را نداشتند اما با شایستگی توانسته بودند در انتخابی موفق شوند.۴ نفر در 3 وزن المپیکی حضور داشتند که امتیاز آنها برای ما حائز اهمیت بود. نفراتی مثل آرمین هادی پور، سروش احمدی و سجاد مردانی که در راه کسب سهمیه المپیک هستند، برای ما مهم بود.
عسکری در مورد نتایج رقم خورده در مسابقات قهرمانی جهان اظهار داشت: ما چندین ماه کنار هم تلاش کردیم، تمرین کردیم و به مرور کار را پیش بردیم. مسائلی همچون نظم و انضباط در جای خود قرار داشت و تمام استانداردهای لازم را برای تیم ملی در نظر گرفته بودیم.
وی در ادامه صحبتهای خود گفت: من عملکرد بچهها را در تمریناتی که داشتم رصد میکردم و بر اساس عملکرد و تمرین آنها پیشبینی میکردم که شاید هم این پیشبینی درست نباشد. عاشورزاده در این مدت که در یکسری فرازونشیبها بود مدال نقره آسیایی و برنز بازیهای آسیایی را گرفت و در ادامه گرندپری نتیجه نگرفت. در انتخابی آزاد کشوری بدون هماهنگی با من در یک وزن بالاتر شرکت کرد که شکست خورد و من نمیتوانستم به او کمک کنم، این طور نبود که من برای او راه نگذارم، قبل از مسابقات کیش به او اعلام کردم که اگر در کیش نتیجه بگیرد راه برای او هموار است. بعد از رقابتهای کیش انتخابی برگزار شد، ملاک ما 2 برد از 3 بازی بود، فرزان در کیش یک بازی را برنده شده بود و در دو مرحله انتخابی با اختلاف امتیاز بازی را به پلنگافکن باخت. من واقعاً نمیتوانستم وجدانم را زیر پا بگذارم ضمن اینکه فرزان یک مقدار از ناحیه زانو مشکل داشت و حالا زانوی خود را جراحی کرده و امیدوارم به زودی به شرایط خوب بازگردد.
سرمربی تیم ملی تکواندو در ادامه صحبتهای خود خاطرنشان کرد: ما خوشبختانه از آن سه وزن که میتوانستیم سهمیه بگیریم منهای 80 در رنکینگ 22 است و به شرایط المپیک نمیرسد. آرمین هادیپور با رنکینگ 4، میرهاشم حسینی با رنکینگ 10، سجاد مردانی با رنکینگ 8 را داریم. این سه وزن به شرایط المپیک انشاءالله برسند، ما 4 مرحله گرندپری در پیش داریم، سه مرحله از این رقابتها 40 امتیازی است و یک مرحله آخر 80 امتیازی است. ما حدوداً 180 امتیاز تا پایان گرندپری میتوانیم به شرط کسب مدال به دست بیاوریم. اگر کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان به ما کمک کنند تا به مسابقات اعزام شویم حتماً در این گرندپریها میتوانیم سهمیه المپیک را کسب کنیم اگر نشود به مسابقات قارهای اعزام میشویم که بتوانیم دو سهمیه کسب کنیم.
وی در مورد شرایط آرمین هادیپور گفت: آرمین هادیپور را در این رقابتها در شرایط ایدهآل نداشتیم او چندین ماه قبل از این رقابتها در مسابقات منچستر در مبارزه با حریفان ایتالیا، اسپانیا و کره خوب بازی کرد و آنها را خیلی اذیت کرد اما در این رقابتها شرایط ایدهآلی را نداشت. با توجه به عدم صدور روادید در زمان مشخص دیر به مسابقات رسید، کمخواب بود، گرسنه بود و مسائل دیگر در نتایجی که رقم خورد دخیل بود. اگر ما در این رقابتها 2 مدال طلا کسب میکردیم، قهرمان جهان میشدیم.
عسکری در ادامه صحبتهای خود عنوان کرد: من از نتیجه راضی نیستم اما بحث ما عملکرد است من هر جا که کار میکنم در کلاسهای شخصی و… سعی میکنم که بتوانم درآمدم حلال باشد، سعی میکنم که پاک کار کنم، من کم نگذاشتم اگر روند آمادگیسازی که داشتیم به شرایطی که پیش میآید نمیآمد نتایج بهتری کسب میشد. بچهها اگر تمرکزشان به هم نمیخورد میتوانستند عملکرد بهتری داشته باشند، ما با حضور در چند تورنمنت تدارکاتی میتوانستیم بهتر نتیجه بگیریم. من به همه مردم عزیز کشورمان میگویم بچهها با تمام وجود تلاش کردند و کم نگذاشتند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا بهتر نبود شما با تیم ملی به مسابقات جهانی همزمان اعزام میشدید و در تهران کنار ملیپوشان نمیماندید، گفت: ماندن من در ایران به این دلیل بود که نصف تیم در ایران ماند و نصف دیگر به منچستر رفت. آنهایی که شانس اصلی مدال بودند و در ماههای اخیر مدالهای خوشرنگی کسب کرده بودند در تهران مانده بودند، آنها نفراتی بودند که کاملاً در راستای المپیک قرار داشتند. آرمین هادیپور، میرهاشم حسینی، سجاد مردانی نفرات المپیکی ما هستند، چندین ماه شبانهروز کنار هم زندگی کردهایم، من احساسم این بود که حضورم برای روحیه بچهها مفید بود، ضمن اینکه با روانشناس تیم در مورد این موضوع صحبت کردم، به هر حال تصمیمی بود که در آن لحظه برحسب شرایط موجود گرفتیم. بچههای ما حالا ستارههای بزرگ نیستند و آنها جوان هستند، ما در مسابقات بینالمللی به نتایجی که میخواستیم رسیدیم، اما در مسابقات جهانی امتیاز حرف اول را میزند. ما پیشبینی کرده بودیم که اگر در مسابقات جهانی طلا بگیریم شرایط را برای خودمان هموار کردهایم.
سرمربی تیم ملی تکواندو در پاسخ به این سؤال که آیا شما در حیطه فعالیت خود اختیار تام دارید یا خیر، گفت: من در حوزه کاری خودم کاملاً اختیار تام دارم؛ اگر نداشته باشم، مسئولیت قبول نمیکنم. تمام مسائل فنی را بر عهده داشتم و کسی اعمال نفوذ نمیکرد. دوستانی که از بیرون نقد میکنند بدون اطلاع هستند. ایکاش آنها در اردوها حضور پیدا میکردند و روند تمرین را میدیدند. ما برنامههای تمرینی خودمان را به فدراسیون مکتوب ارائه میکنیم و طبق همان برنامهها پیش میرویم و این گزارشها موجود است. من از نظر کارشناسان که به عنوان منتقد هستند استفاده میکنم و چیزی که به درد ما بخورد را استفاده میکنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که سجاد مردانی جزو باتجربههای تیم ملی است که از او انتظارات زیادی میرفت اما در این مسابقات او شکست خورد، نظر شما درباره این موضوع چیست، گفت: سجاد مردانی یک تغییر اساسی داشته است، پای چپ او راه افتاده است، او در مبارزات خود از ضربات چرخشی استفاده میکند. این مستلزم زمان است، سجاد جزو نفراتی است که در پروسه ویزا بود و آخرین نفری بود که به جمع تیم اضافه شد. این در تمرکز بازیکنان تأثیر میگذارد. شاهد بودیم که در راند طلایی شرایط 50 – 50 بود. ما سعید رجبی را در بازیهای آسیایی داشتیم که در 3 بازی راند طلایی امتیاز گرفت. برنامه ما اینطور بود که سجاد در بازی مقابل حریف از راند طلایی شروعکننده باشد که متأسفانه حریف برزیلی شروعکننده بود. ضمن اینکه باید این گونه بگویم ما در این مسابقات خوششانس هم نبودیم. مثل امیرمحمد بخشی که بازی به امتیاز طلایی کشیده شد داوران حق او را خوردند و قضاوت خوبی نداشتند.
مدیر تیمهای ملی در پاسخ به این سؤال که چندین بار سرمربی تیم ملی از فدراسیون درخواست کرده بود که هادی ساعی را به عنوان مدیر فنی تیمهای ملی انتخاب کند اما این اتفاق رخ نداد. دلیل اینکه خروجی جلسه رئیس فدراسیون تکواندو و هادی ساعی به یک جمعبندی نهایی نرسید چه بود، گفت: من با پولادگر رئیس فدراسیون تکواندو در رابطه با این موضوع صحبت کردم او گفت ما دو جلسه با هادی ساعی داشتیم و نهایتاً ساعی اعلام کرد من سفری در پیش دارم بعد از بازگشت از سفر نظرم را اعلام میکنم. ما منتظر بودیم اما گویا ساعی شرطهایی را داشتند که به همین دلیل به تفاهم نرسیدند. رئیس فدراسیون هم گفته بود که برای آمدن دوستان من شرطی را نمیپذیرم، جمله پولادگر این بود که ساعی قرار شده بعد از بازگشت از سفر به ما جواب بدهد.
فریبرز عسکری در رابطه با عدم حضور مدیر فنی در کنار او گفت: در تمام ادوار یک نفر بود که به عنوان کمک در کنار سرمربی باشد. صحبتهایی که در آن مقطع مطرح شد، من در جریان روند صحبتها نبودم و این صحبتها را از پولادگر شنیدم که قرار بود بعد از سفر ساعی موضوع را اعلام کند.
سرمربی تیم ملی تکواندو در پاسخ به این سؤال که بعد از بازی ریو بحث روانی و کم آوردن ملیپوشان از لحاظ بدنی مطرح شد و همچنان این موضوع ادامه دارد، آیا به نظر شما نباید برای این موضوع راهکاری پیدا شود، گفت: ببینید با توجه به اینکه ما در مسابقات جهانی نتوانستیم امتیاز خوبی را کسب کنیم ناچاریم 17 خرداد ماهی راهی گرندپری شویم، ما ناچاریم سریع بچهها را آماده کنیم، موضوع بحث روانی مشکلی است که در جامعه شکل گرفته و در واقع هر کسی در حوزه کاری خود با این موضوع درگیر است. ما کشوری را داریم که همه نتیجهگرا شدهاند، دوست داریم با کمترین هزینه بهترین نتیجه رقم بخورد، در کشورهای دیگر مقوله ورزش فان است و بعد از مسابقات کسی آنها را بازخواست نمیکند اما متأسفانه در کشور ما این گونه نیست، هر تیمی که اعزام میشود بهترین نتیجه را از آنها توقع داریم، در جامجهانی فوتبال هم دیدیم همه انتظار داشتند ما تیم پرتغال را شکست دهیم و این به نظرم درست نیست.
مدیر تیمهای ملی در ادامه نشست خبری در واکنش به این سؤال که هادی ساعی مدعی شده مهلا مؤمنزاده 17 ساله نیست، گفت: هادی ساعی معاون کاروان اعزامی به المپیک آرژانتین بود و اگر تخلفی ایجاد شده، هادی ساعی تخلف کرده است. همه سوابق مؤمنزاده وجود دارد، امیدوارم دوستان یک مقدار منصفانه قضاوت کنند و در این شبهای عزیز طلب آمرزش کند.
در ادامه نشست خبری عسکری خاطرنشان کرد: من با افراد مختلف در زمینه مسائل فنی مشورت میکنم و دوست دارم دایره این موضوع به سمت منتقدان برود و از نقدها و صحبتهای دوستان استفاده کنیم. اگر دوستان تصور میکنند که آنها اجازه حضور در اردوها را ندارند باید بگویم اینطور نیست. آنها یک بار امتحان نکردند که آیا کسی منکر حضور آنها در اردوهای تیم ملی میشود یا خیر، من به سجاد مردانی کاپیتان تیم ملی اعلام کردم زمانی که در تمرینات هستیم و من اگر حواسم نبود و یکی از پیشکسوتان وارد اردوی تیم ملی شد، او چنین اجازهای را دارد که به احترام ورود پیشکسوت تمرینات را قطع کند. در هر صورت من اعتقادم بر این است این تیم ملی کشورمان است قرار نیست من یک نفر بار را به دوش بکشم، مسئولیت فنی کار با خود من است و اگر اختیار تام نداشته باشم به هیچ عنوان قبول نمیکنم من با کسی تعارف ندارم، در مورد روانشناس هم ابتدا با حمزه صحبتهایی را کردیم و قرار بر این بود او انتخاب شود اما وقتی او با تیم واترپلو به توافق رسید، ما سراغ گزینه بعدی رفتیم.
وی در پایان صحبتهای خود خاطرنشان کرد: موفقیت کلی پدر و مادر دارد اما شکست یتیم است ما نباید نتایج بازیهای آسیایی را فراموش کنیم. در آن مقطع همه پس از کسب نتیجه در مورد این موفقیت با شاگردانشان صحبت میکردند و تنها بنده و بسحاق در آن نتایج دخیل نبودیم اما حالا همه چیز برعکس شده است.
منبع: فارس