میرزاییان: مدیران ما پشت مربیان نامدار پنهان می‌شوند

کارشناس فوتبال می‌گوید که مدیران ما با آوردن مربیان اسم دار سعی می‌کنند پشت این مربیان پنهان شوند.

 

به گزارش گروه ورزش شبکه لحظه; علی میرزاییان کارشناس فوتبال در گفت‌و‌گویی درباره ناکامی سرخابی‌ها در لیگ نخبگان آسیا اظهار کرد: ما باید بدانیم که موفقیت یا عدم موفقیت یک مجموعه هست و چند موضوع مرتبط باعث نتیجه گیری یا عدم نتیجه گیری می‌شود. تیم‌های باشگاهی ما نتوانستند  در آسیا نتیجه بگیرند  که دلایل مختلفی دارد. فکر می‌کنم اولین دلیلش به  مدیریت باشگاه‌ها  برمی گردد که تصمیم گیرندگان اصلی هستند و آنها  با فشار هواداران سعی می‌کنند زود یک مربی را بیاورند که حداقل باری که بردوششان هست را بردارند.

مربیان کروات عملکرد بهتری در فوتبال ما داشتند

او افزود: موفقیت یک تیم به مدیریت و بعد از آن مربیان و در نهایت بازیکنان برمی گردد. ما مربیانی می‌آوریم که از لحاظ تفکری با ما همسو نیستند و اکنون
نگاه کنیم مربیان کروات مثل برانکو، اسکوچیچ و بگوویچ عملکرد بهتری در فوتبال ما  داشتند، چون آنها یاد گرفتند که عین ما در شرایط سخت کار کرده  و زندگی کنند و با حداقل ها، حداکثر‌ها را به وجود آورند.   مربیان اسپانیایی که ایده آل گرا هستند و مربیان آلمانی که با نظم فوتبال را دنبال می‌کنند نتوانستند عملکرد خوبی در ایران داشته باشند، به خاطر اینکه تفکرات خود را می‌خواهند به همان شکل ادامه بدهند. این خیلی مهم هست که وقتی وارد فوتبال در هر کشوری می‌شوید باید یک مقدار بومی سازی کنید یعنی با  فرهنگ و با شرایط بازیکنان، اقلیمی و جغرافیایی و فرهنگی آن کشور همسو شوید که تیم ایده آل به وجود آورید.

مدیران ما پشت مربیان اسم دار پنهان می شوند

او افزود: مربیان داخلی و  خارجی ما بدون تفکر وارد مسابقات آسیایی می‌شوند. ما برعکس دیگر کشور‌ها کمتر فکر می‌کنیم و به بحث احساسات ورود می‌کنیم و یک مربی را فقط می‌خواهیم انتخاب کنیم. ما اصلا نگاه نمی‌کنیم که کارنامه مربیان به چه صورت بوده است. اکنون هواداران را نگاه می‌کنیم قبلا پدران ما به ورزشگاه می‌آمدند، اما اکنون پسران ما به ورزشگاه می‌روند و یک جوان ۱۵ ساله در ورزشگاه شعار “حیا کن رها کن” سر می‌دهد. او نمی‌تواند برای یک باشگاه تصمیم بگیرد، اما مدیران  ما به خاطر شرایطی که در ورزشگاه‌ها هست و تنشی که ایجاد می‌شود و شعار‌هایی علیه شان داده می‌شود سعی می‌کنند که به یک باره از هواداران حرف شنوی داشته باشند. وقتی مدیر مسیر درست را می‌رود دیگر مهم نیست که همه از شما راضی باشند. یک جمله معروف است که ما راه موفقیت را بلد نیسیتم، اما راه شکست این است که همه را راضی نگه دارید. به نظرم مدیران ما تصمیم گیران اصلی هستند و همیشه یک مدیر کاربلد،   یک مربی کاربلد می‌آورد و  اگر یک مدیر شجاع و کار بلد نباشد یک مربی اسم دار می‌آورد، چون بعد از عدم نتیجه گیری پشت اسم مربی پنهان می‌شود.

مدیران ما با تصمیمات اشتباه خود مربیان جوان را می سوزانند

میرزاییان گفت: تیم پرسپولیس ۴ گل از الهلال دریافت کرد و این  نشان می‌دهد که با فوتبال آسیا فاصله داریم و این نیست که فقط بازیکنان ما با آسیا فاصله دارند بلکه از لحاظ تغذیه،   بدنسازی،   برنامه‌های پیش فصل و تیم بستن هم با آنها متفاوت هستیم.   یکسری از مربیان هستند که می‌توانند یک تیم را خوب جمع کنند، اما نمی‌توانند تیم خود را خوب هدایت کنند. برخی از مربیان هم نمی‌توانند خوب تیم را جمع کنند، اما می‌توانند تیم را خوب هدایت کنند. بعضی از مربیان هم تیم را خوب جمع کرده  و هم خوب هدایت می‌کنند. ما باید ببینیم مربیانی که به فوتبالمان می‌آوریم چه دستاورد و آینده‌ای برای فوتبالمان متصور می‌شوند. وقتی مربی خارجی وارد فوتبال کشورمان می‌شود باید به شکلی با مربی قرارداد ببندیم که حداقل حاشیه امنیت، باشگاه ما داشته باشد و در کنار بازیکنان ما مربیان جوان هم پرورش داده شوند. اما سر مربی خارجی کادر خودش را می‌آورد و اعتقادی به مربیان ایرانی ندارد و هر لحظه کار سخت می‌شود. به طور مثال سهراب بختیاری زاده را وارد عرصه مربیگری می‌کنند و باید به مربیان جوان خود ارزش و احترام قائل شوند. مدیران ما تصمیم اشتباه می‌گیرند و  مربی ایرانی را می‌سوزانند  و  آنها از لحاظ شخصیتی تخریب می‌شوند. وقتی به اعضای تیم احترام گذاشته می‌شود  این می‌تواند در روند آماده سازی یک تیم   کمک کند.

جای بازیکنان ستاره و شاخص در فوتبالمان خالی است

کارشناس فوتبال گفت: فاصله فوتبال ما  با سایر کشور‌ها همیشه  زیاد است، چون زیرساخت‌های ما مشکل دارد. ما نمی‌توانیم  خود را به فوتبال اروپا و فوتبال عربستان که هزینه‌های زیادی می‌کنند،  برسانیم، اما فاصله مان را می‌توانیم نزدیک کنیم. ما آن قدر استعداد و بازیکنان بی نظیری در کشورمان داریم، اما استعداد یاب نداریم. یک موقع بازیکنان ما انتخابی هستند به طور مثال بازیکنان ما به فوتبال پایه می‌روند و هفته‌ای یک بازیکن را انتخاب می‌کنند این انتخابی هست. بازیکنی که همان لحظه خوب بازی می‌کند آن استعداد نیست و باید مدتی بگذرد و بعد آن بازیکن خودش را نشان بدهد. ما باید فرق بین انتخاب و استعداد یابی را در فوتبال پایه بدانیم و در نهایت در یک مسیر درست قرار بگیریم که عملکرد بازیکنان جوان ما خیلی مهم است. جای بازیکنان ستاره و شاخص در فوتبالمان خالی شده است و اکنون تکنیک جای خود را به تاکتیک داده است. بازیکنی که فقط توپ دستش هست را انتخاب می‌کنیم و می‌گوییم بازیکن خوبی هست.

ما به مربیان عاشق نیاز داریم نه مربیان کاسب

او در پایان گفت: به نظرم این موضوع ما را به بیراهه می‌برد. ما می‌دانیم که بازیکن خوب دنیا ۲ دقیقه تاچ و لمس توپ دارد و ۸۸ دقیقه بدون توپ است. اگر ما می‌خواهیم در مسیر درست قرار بگیریم باید بحث ۸۸ دقیقه  بازی بدون توپ بازیکنان را در نظر بگیریم  تا ببینیم بازیکنان ما چه توانایی دارند و این‌ها را درست کنیم. ما باید یک روزی به این موضوعات برسیم و در نهایت فوتبال خوبی برای کشورمان متصور شویم، چون واقعا ما استعداد داریم، اما به مربیان عاشق  و نه مربیان کاسب نیاز داریم. مربی که اولین اولویتش مسائل مالی باشد آن مربی نمی‌تواند برای فوتبالمان مفید باشد.