همه مسئولان برای حل اشتغال قهرمانان به صحنه بیایند

رئیس فدراسیون ناشنوایان می‌گوید که پاداشی برای نخستین قهرمانی در بازی‌های آسیایی نداریم و هنر کنیم اعزام‌ها را انجام بدهیم.

 

به گزارش گروه ورزش شبکه لحظه; کاروان ورزش ناشنوایان ما با ۱۵۰ نفر در ۹ رشته ورزشی، تکواندو، جودو، بولینگ، کشتی آزاد و فرنگی، تنیس روی میز، شطرنج، فوتبال، بدمینتون و دوومیدانی در دهمین دوره بازی‌های آسیایی ناشنوایان توانست با کسب ۶۲ مدال طلا، نقره و برنز برای اولین بار قهرمان این رقابت‌ها شود.

مصطفی نکولعل  آزاد رئیس فدراسیون ناشنوایان در گفت و گویی درباره قهرمانی تیم ملی ناشنوایان  برای اولین بار در بازی‌های آسیایی اظهار کرد: مسابقات کمیت و کیفیت خوبی داشت  و این رقابت‌ها با حضور تیم‌هایی همانند چین و کره جنوبی حساس شده بود. با توجه به اینکه  قبلا این بازی‌ها قرار بود در ایران انجام شود، ورزشکاران ما اردوهایشان را زود شروع کردند و آماده بودند. درست است که هزینه‌های ما برای رفتن به مالزی زیاد شد، اما این آمادگی به ما کمک کرد.

کاروان ناشنوایان در صورت حمایت نکردن وزیر ورزش  به مالزی اعزام نمی شد

او افزود: امسال رشته‌های ورزشی که در مالزی برگزار شد، شرایطمان در رشته‌هایی مثل کشتی و تکواندو خوب بود  و در رشته کاراته هم موقعیت خوبی داشتیم و جزو رشته‌های مدال آور ما بود، اما این رشته ورزشی در این رقابت‌ها برگزار نشد. اگر حمایت مالی و معنوی  دنیا مالی وزیر ورزش و جوانان نبود کاروان ورزشی ناشنوایان نمی‌توانست به مالزی اعزام شود. مشکلاتی وجود داشت و در ابتدا قرار بود این مسابقات در تهران برگزار شود، اما این اتفاق نیفتاد و پیش بینی‌ها برای هزینه‌ها صورت نگرفته بود و  دنیا مالی  وزیر ورزش و جوانان به این مسئله ورود کرد و با دستورات و حمایت ایشان به این مسابقات رفتیم و ورزشکاران هم سنگ تمام گذاشتند و توانستند برای اولین بار یک نتیجه تاریخی را برای کشورمان رقم بزنند.

حفظ قهرمانی بازی های آسیایی در دوره بعد سخت است

نکو لعل آزاد گفت: دوره بعد بازی‌های آسیایی در سال ۲۰۲۸ در مالزی دوباره برگزار می‌شود و سخت است که ورزشکاران ما این قهرمانی را حفظ کنند و ایران رقیب اصلی همه تیم‌ها می‌شود و از اکنون همه آماده می‌شوند که ما را شکست بدهند. ورزشکاران ما باید خیلی تمرین کنند تا این عنوان قهرمانی را برای خود حفظ کنند.

مالزی با وجود تمام مشکلات  توانست به خوبی میزبانی کند

رئیس فدراسیون ناشنوایان درباره سطح مسابقات آسیایی و میزبانی مالزی  گفت: سطح مسابقات خیلی خوب بود. کشور مالزی فقط ۲ ماه فرصت برگزاری مسابقات را داشت نسبت به زمان کم خوب همه مسابقات را هماهنگ کرده بود. به هر حال مالزی‌ها کشتی ندارند و آنها رفتند  و تشک کشتی را از کشورسنگاپور اجاره کردند و به سختی برای این مسابقات آماده شدند. اما کشور مالزی با تمام مسائل و مشکلات توانست به خوبی مسابقات آسیایی را برگزار کند و امکانات و ترانسفرشان برای رفت و برگشت به مسابقات و هتل خوب بود و  برنامه ریزی خوبی کرده بودند و هیچ جا نبود که ما جا بمانیم و ورزشکاران مشکلی برایشان پیش نیامد. هماهنگی‌های خوبی صورت گرفت و کنفدراسیون انجمن  ناشنوایان هم هماهنگی‌های خوبی داشت و ما ارتباط خوبی با محمد پرگر رئیس کنفدراسیون انجمن ناشنوایان   داشتیم و همه این مسائل  هم به ما کمک کرد که هم بتوانیم حضور خوبی در مسابقات داشته باشیم و هم نتایج خوبی بگیریم.

 تیم ها از  برگزاری بازی های آسیایی ناشنوایان در تهران استقبال نکردند

او درباره اینکه چرا مسابقات بازی‌های آسیایی ناشنوایان در ایران برگزار نشد، بیان کرد:  ما در اینجا افتتاحیه مختصری داشتیم و آماده شده بودیم که افتتاحیه و اختتامیه بزرگی در ایران برگزار کنیم، اما تیم‌های آسیایی استقبالی نکردند. ۲ ماه به مسابقات مانده بود و ۲۰ تیم گفته بودند که به ایران می‌آیند، اما عملا بیایند و هتل در تهران اجاره کرده و نفرات خود را  معرفی کنند این کار را نکردند. کنفدراسیون آسیا هم اولتیماتوم به تیم‌های آسیایی داد و موقعی که دید این تیم‌ها به ایران نمی‌آیند مجبور شد که مسابقات را در مالزی برگزار کند. با توجه به اینکه مسابقات المپیک ۲۰۲۵ در سال آینده برگزار می‌شود، همه تیم‌ها برای آن مسابقات قرار است آماده شوند و اگر یک مقدار برگزاری مسابقات آسیایی دیر می‌شد دیگر هیچ تیمی از این رقابت‌ها استقبال نمی‌کرد به خاطر همین سریع مالزی  آمادگی اش  برای میزبانی مسابقات را اعلام کرد.

همه تیم ها در صورت برگزار نشدن بازی های آسیایی دلسرد می شدند

نکو لعل آزاد تصریح کرد:  بازی‌های آسیایی ناشنوایان  در دوره قبلی هم برگزار نشده بود و اگر این دوره هم برگزار نمی‌شد همه تیم‌ها دلسرد می‌شدند. خدا را شکر مسابقات آسیایی برگزار شد و برای ما خیلی خوب شد که عنوان قهرمانی را کسب کردیم. ورزشکاران  ما یک سال بود که در اردو بودند و واقعا به آنها سخت می‌گذشت در صورتی که این مسابقات برگزار  نمی‌شد، چون خودشان را آماده کرده بودند. از همه جهات نگاه کنیم برای ۲۱ تیم حاضر در مسابقات آسیایی خیلی خوب بود و برای ما  نیز عالی شد  که توانستیم مقام اول را کسب کنیم.

میزان پاداش قهرمانی بازی های آسیایی ناشنوایان مشخص نشده است

رئیس فدراسیون ناشنوایان درباره وضعیت پاداش‌های قهرمانی در مسابقات آسیایی گفت: پاداش مسابقات در طول سال جمع می‌شود و یک بار مراسم اهدای پاداش از سوی نهاد ریاست جمهوری و وزارت ورزش و جوانان برای ورزشکاران شنوا و ناشنوا برگزار می‌شود. من فکر می‌کنم زمان بندی خوبی باشد که این مراسم در  دهه فجر و یا در آخر سال برگزار شود و باید ببینیم که رئیس جمهور چه زمانی وقت دارد که در این مراسم شرکت کند. میزان پاداش قهرمانی در مسابقات آسیایی ناشنوایان اعلام نشده، اما قرار شده که مثل پاداش ورزشکاران پاراآسیایی باشد. اگر این اتفاق بیفتد خیلی خوب است.

فدراسیون ناشنوایان  همت کند که اعزام ها را انجام بدهد

او درباره اینکه فدراسیون ناشنوایان هم مبلغ پاداشی برای قهرمانی در مسابقات آسیایی در نظر گرفته است، گفت: فدراسیون دیگر خودش پاداشی در نظر نگرفته است. اگر ما همت کنیم، بتوانیم اعزام‌ها را به موقع انجام بدهیم. تیم ملی کاراته ناشنوایان باید ۲ روز دیگر (روز یکشنبه) به مسابقات جهانی اعزام شود و هنوز از مسابقه نیامده یک مسابقه دیگری را داریم و هزینه‌های سنگینی برای اعزام‌ها باید در نظر بگیریم. ما خیلی هنر کنیم همین بتوانیم اعزام هایمان را انجام بدهیم.

در کنار بودجه برای فدراسیون ناشنوایان باید اسپانسر بگیریم

نکو لعل آزاد درباره وضعیت بودجه فدراسیون ناشنوایان بیان کرد: ما در کل راضی هستیم از موقعی که دنیا مالی آمده است خودش ویژه پیگیری می‌کند. اما حتما  در کنار بودجه باید اسپانسر هم بگیریم در غیر این صورت برای اعزام‌ها هم به مشکل برمی خوریم. بودجه‌های دولتی کفاف امورات ما را نمی‌دهد، چون ۱۸ رشته ورزشی داریم و ورزشکاران را به  اعزام‌های زیادی می‌فرستیم و از همین اکنون برای المپیک ۲۰۲۵ باید آماده شویم و دوباره همین کاروان بازی‌های آسیایی و  رشته‌های ورزشی باید به ژاپن اعزام شوند و کار سختی است.

دولت و مجلس در امر اشتغالزایی قهرمانان ناشنوا باید کمک کنند

رئیس فدراسیون ناشنوایان درباره اینکه نداشتن شغل جزو مشکلات ورزشکاران این رشته ورزشی است، گفت: ما سعی می‌کنیم با استانداران هر شهر، ادارات کل، شورا‌های شهر و شهرداران ارتباط بگیریم، چون کسی که قهرمان ناشنوا هست مثلا خانم خدابنده  قهرمان تکواندو ناشنوایان  در استان فارس هست اگر بخواهد اشتغال داشته باشد باید در شهرش به فعالیت مشغول شود. ما به عنوان پشتیبان به ورزشکاران خود کمک می‌کنیم. مجلس شورای اسلامی از طریق قانونگذاری و ریاست جمهوری از طریق دستوراتی که به دستگاه‌های اجرایی می‌دهند، در امر اشتغال زایی می‌توانند به قهرمانان ناشنوا کمک کنند. مگر چند قهرمان ناشنوا در هر استان وجود دارد. مثلا ما ۲۱ استان داشتیم که قهرمان در بازی‌های آسیایی ناشنوایان داشتند که هر کدام از این استان‌ها یک الی ۴ ورزشکار داشتند.  به نظرم می‌شود اشتغال زایی ورزشکاران را در استان هایشان پیگیری کرد و به نتیجه رساند به طوری که  آنها به شغل و رفاه برسند و بتوانند زندگی شان را بچرخانند تا به قهرمانی شان ادامه بدهند.

ورزشکاران ناشنوا در صورت نداشتن شغل  در ورزش قهرمانی دچار مشکل می شوند

او درباره اینکه برخی از قهرمانان ناشنوا به خاطر مشکلات مالی و نداشتن شغل می‌خواهند از ورزش قهرمانی کنار بروند، گفت: به هر صورت ورزشکاران ما حرفه‌ای نیستند و لیگ نداریم. مثلا ورزشکاران شنوا با شرکت در مسابقات لیگ درآمدی دارند و با قهرمانی کشوری مبلغ  آن چنانی دریافت نمی‌کنند و ورزشکاران ناشنوا وضعیتشان بدتر است. ما باید کاری کنیم و نگاهمان را ویژه‌تر کنیم و ورزشکاران  ناشنوا از طریق لیگ به درآمد برسند و در نهایت بعد از اینکه در لیگ به مقامی رسیدند می‌توانند به جایی برسند وگرنه  با پاداش‌های مسابقات آسیایی بتوانند به طور مختصر در زندگی شان خرج کنند.  این پاداش‌ها باعث می‌شود که تشویق شوند  که در مسابقات بمانند. اگر ورزشکاران ما کار نداشته باشند ادامه حضور در ورزش قهرمانی برایشان مشکل ساز می‌شود.

همه مسئولان کشور برای حل مشکلات ورزشکاران ناشنوا باید به صحنه بیایند

رئیس فدراسیون ناشنوایان گفت: به نظرم اگر استانداری ها، شورا‌های شهر، سازمان بهزیستی، شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها و وزارتخانه ها، دولت و نمایندگان مجلس به صحنه بیایند و همه کمک کنند و هر کس وظیفه خودش را انجام بدهد مشکلات ورزشکاران ناشنوا هم حل می‌شود و گلایه‌ها کمتر می‌شود و ورزشکاران هم به ورزش خود می‌پردازند و همه تلاش می‌کنیم و قطعا نتیجه می‌گیریم.