ورزش نیز مانند بسیاری از فعالیت های بانوان با محدودیت ها و معذوریت های فراوانی مواجه است؛ از نوع پوشش و مکان گرفته تا حمایت مالی و تخصیص اعتبار؛ اینکه یک تیم لیگ برتری در حوزه ورزش بانوان به یکباره کنار رفته و فراموش شود؛ شاید دیگر حرف تازه ای نباشد.
به گزارش ایسنا، اگر چه در سال های اخیر شاهد رشد شایان توجهی در حوزه ورزش بانوان کشور خصوصا استان فارس بوده و تیم ها و ورزشکاران متعددی را در عرصه رقابت های ملی و بین المللی از فارس دیده ایم، اما همچنان بخشی از مشکلات برای فعالیت های ورزشی خصوصا ورزش حرفه ای برای بانوان وجود دارد.
علیرغم درخشش بانوان ورزشکار استان فارس در میادین ملی و بینالمللی طی سالهای اخیر هنوز تغییری در حمایتهای مالی از آنها دیده نشده است.
پیروزی تیم ملی کبدی در مسابقات آسیایی جاکارتا ۲۰۱۸ با حضور بیشترین نماینده از فارس خود گویای توانمندی بانوان فارس بوده یا تیم هندبال شهید چمران لارستان به رغم همه بیتوجهیها و کمبودها با یکهتازی در لیگ برتر جان تازهایی به این ورزش فراموش شده دمید و نمایندهشایسته ی ایران در رقابت های بین المللی هم شد.
کنگفو، کاراته و وودبال، دوچرخه سواری، والیبال و بسکتبال و وزنه برداری … همه از رشتههای ورزشی مستعد استان است که می توان در هریک ورزشکارانی شایسته و توانمند را یافت.
پوران ندایی، مسئول هیئت وزنهبرداری بانوان فارس در گفتوگو با ایسنا گفت: وزنهبرداری بانوان این استان هنوز یک سال عمر نداشت که با درخشش خود در اردوی ملی توانست فارس را تبدیل به قطب وزنهبرداری کشور کند.
وی با تصریح بر اینکه این ورزش نوپا نه به آسانی بلکه با نبود حتی حداقل امکانات یعنی نداشتن سالن و هالتر ویژه بانوان به این افتخار رسید، خاطرنشان کرد: برای شرکت در مسابقات وزنهبرداری به ناچار از هالترهای مردانه استفاده میکنیم.
کشاورز، مسئول هیئت فوتبال بانوان فارس نیز گفت: شاید تنها ورزش پر درآمد کشور فوتبال باشد اما نه برای بانوان.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها نماینده استان فارس در لیگ برتر تیم منتخب شیراز است که فقط و فقط با کمکهای دولتی سرپاست، اظهار کرد: این درحالیاست که در گذشته فارس چندین نماینده در لیگ برتر داشت که بعدها یکی یکی از لیگ برتر به دلیل حمایت مالی نشدن حذف شدند.
شهره سجادی، مسئول هیئت والیبال بانوان فارس در گفتوگو با ایسنا گفت: پس از ۱۵ سال حضور در لیگ برتر والیبال بانوان در نهایت به دلیل نداشتن حمایتهای مالی از لیگ حذف شدیم.
وی ادامه داد: شاید جامعه ورزشی بانوان برای دریافت کمکهای مالی بخش خصوصی و جذب اسپانسر راه دور درازی در پیش داشته باشد اما چیزی که در استانها و شهرها جز فارس رایج است حمایت مالی شهرداری از تیمهای برتر هر رشته ورزشی است.
سجادی تاکید کرد: جامعه ورزشی بانوان استان مستعد دریافت افتخارات بیشتری در میادین ملی و بینالمللی است. جامعه ورزشی بانوان استان تنها نیازمند حمایتهای مالی حداقلی است.
شقایق نوریزاده، عضو تیم ملی فوتبال بانوان نیز با بیان اینکه رسانه ملی علیرغم داشتن پوشش تعیین شده بانوان حین انجام مسابقات از پخش آن خودداری میکند، گفت: متاسفانه تنها به طور محدود و گزینشی شده آن هم نه همه رشتههای ورزشی، مسابقات بانوان از رسانه ملی پخش میشود.
وی با طرح سئوالی مبنی بر اینکه چرا بهرغم داشتن پوشش تعیین شده بانوان حین مسابقات رسانه ملی از پخش آن ممانعت میکند؟ مگر پوشش تعیین شده مناسب پخش از رسانه ملی نیست؟ اگر که نیست چرا این نوع پوشش برای بانوان تعیین شده است؟ گفت: اینها سئوالاتی است که همچنان بیپاسخ باقی مانده و گویا منتظر ماندن برای دریافت پاسخ هم بیفایده است.
اطلاعرسانی و پوشش رسانهای از فعالیهای ورزشی زنان از دیگر مسائلی بود که در گفتوگو با رؤسای هیآتهای ورزشی بانوان استان به آن اشاره شد که به اذعان آنها اطلاعرسانی ورزش بانوان به حدی ناکافی و محدود است که دیگر امیدی برای جذب اسپانسر و حمایت بخش خصوصی باقی نمیگذارد.
آنها بر این باورند که حمایت معنوی رسانه ملی تنها ظاهر آن نیست بلکه با پخش مسابقات میتواند در جذب اسپانسر و کمکهای مالی بخش خصوصی مفید و کارآمد باشد. وقتی که رسانه ملی نسبت به این موضوع بیتوجه است دیگر چه انتظاری از بخش خصوصی و حمایت مالی آنان میرود؟
به حتم یکی از مشکلات اصلی برای بانوان نبود فضاهای اختصاصی کافی است؛ فضاهایی که بتوان زمینه توسعه فعالیت های ورزشی خصوصا در بعد حرفه ای را برای ورزشکاران بانوی شایسته فراهم کرد.
امید میرود مسئولین استان و شهرداری شیراز با نگاه خود بر این قشر مستعد و حمایت مالی از آن همانند سایر استانها و شهرها به یاری و ترویج فرهنگ ورزش بانوان بپردازند.