حفظ سلامت جوانان با پیمایش میزان دوپینگ

پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی تحقیقات خوبی در زمینه استفاده از مکمل ها و دارو های نیروزا به نتایج جالبی دست یافت.

به گزارش سرویس ورزشی شبکه لحظه ، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، با توجه به گستردگی شیوع مصرف داروها و مکملهای نیروزا در سطح کشور و لزوم شناسایی کامل موضوع، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی به سفارش مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت ورزش و جوانان در حال اجرای این پیمایش ملی در سطح کشور است. در این طرح که با همکاری مسئولین پژوهش ادارت کل ورزش و جوانان استانهای کشور در حال اجرا است، تا کنون بیش از ۱۰۰۰۰ ورزشکار در رشته های مختلف ورزشی در مراکز استانها و شهرستانهای مختلف هر استان مورد بررسی قرار گرفته اند.

بررسی شیوع مصرف مکمل‌ها و داروهای نیروزا در باشگاه‌های ورزش کشور


 دکتر علی کاشی عضو هیات علمی پژوهشگاه و مجری طرح «بررسی شیوع مصرف مکمل‌ها و داروهای نیروزا در باشگاه‌های ورزش کشور» درباره آخرین وضعیت این پروژه بیان کرد: هدف اصلی این پیمایش ملی بررسی رفتارهای مربوط به مصرف مواد نیروزا (مکمل‌ها و داروها) در ورزش و درک عوامل مرتبط با آن برای تدوین مدل‌های پیشگیری و حفاظت از سلامت جوانان کشور است. با توجه به شیوع روبه رشد مکمل‌ها و داروهای افزایش‌دهنده عملکرد و کنترل وزن در بین جوانان و نوجوانان سراسر جهان و کشور ایران و عدم نظارت و کنترل کامل و مؤثر در این زمینه، لزوم توجه به ‌سلامت جوانان و نوجوانان کشور ایجاب می‌نماید تا با دیدی وسیع‌تر و ژرف‌تر به موضوع نگریسته و در پی راهکارهایی مناسب جهت پیشگیری از سوءمصرف این مواد باشیم تا از خطرات و زیان‌های وسیعی که سلامت بزرگ‌ترین سرمایه‌های این کشور را تهدید می‌کند بکاهیم.

نتایج تحقیقات تا پایان سال 99 اعلام خواهد شد


وی افزود: پروژه حاضر با استفاده از روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و به‌صورت میدانی انجام‌ می شود. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه ورزشکاران سازمان‌یافته کشور می‌باشد که در سال 1399 به‌صورت سازمان دار مشغول فعالیت ورزشی در سطوح مختلف هستند که تعداد ۱۰۰۰۰ نفر از این ورزشکاران در پانزده استان کشور در این تحقیق مورد بررسی قرار می‌گیرند. البته با توجه به شیوع بیماری کرونا و تعطیلی باشگاه های ورزشی در یک فرایند هوشمند، سعی شده است با استفاده از آخرین و به روزترین شیوه های پژوهشی از طریق فضای مجازی و به شکل غیر حضوری داده های مورد نیاز در این طرح جمع آوری شود. نتایج این تحقیق تا پایان سال تقدیم نهادهای سیاست گزار شده و برخی یافته‌ها به اطلاع عموم رسانده خواهد شد.

بیشتر بخوانید:
واکسن کرونا قوانین ضددوپینگ را نقض نمی‌کند
4 بازیکن پرسپولیس و شهرخودرو تست دوپینگ دادند
محرومیت ۴ ساله فوتبالیست ایرانی به دلیل دوپینگ

انتهای پیام/