به گزارش سرویس ورزشی شبکه لحظه، «فریدون اصفهانیان» درباره استعفایش از کمیته داوران، روزهایی که بر صندلی ریاست می نشست، اقداماتی که انجام داد و پرخاشگری در فوتبال حرف زد. متن این گفت و گو را در زیر می خوانید.
استعفای شما فقط از کمیته داوران بود و همچنان با قدرت در هیات رییسه فدراسیون فوتبال به کارتان ادامه می دهید؟
برای چی باید از هیات رییسه فدراسیون فوتبال استعفا بدهم؟
قانون بازنشسته ها شامل حال فدراسیون فوتبال نمی شود اما گفته می شود شما به عنوان رییس کمیته داوران در هیات ریسه فدراسیون فوتبال حضور داشتید؟
قانون در این رابطه مشخص است و با توجه به این که منع به کارگیری بازنشسته ها شامل حال امور اجرایی می شود از حضور در کمیته داوران فدراسیون فوتبال استعفا دادم اما برای حضور در هیات رییسه مشکلی ندارم و می توانم به فعالیت خود در این سمت ادامه بدهم.
کمیته داوران را بدون فریدون اصفهانیان چطور می بینید؟
فقط می توانم برای کمیته داوران آرزوی موفقیت کنم و حتم دارم می توانند روزهای خوبی را برای این کمیته رقم بزنند.
به عملکرد خودتان در کمیته داوران فدراسیون فوتبال نمره چند می دهید؟
من در تمام مدتی که این وظیفه را برعهده داشتم تمام سعی و تلاشم را کردم تا در حد توانم برای ارتقا کمیته داوران تلاش کنم و فکر می کنم تا حد زیادی موفق بودم.
اگر از شما بپرسیم چه اقدامات مثبتی در این راه انجام دادید چه پاسخی می دهید؟
دوره های دانش افزایی داوران با حضور مدرسان برجسته فیفا برگزار کردیم تا داوران خود را با علم روز داوری آشنا کنیم. بحث استعدادیابی داوران جوان در استان های مختلف کشور را داشتیم و موفق عمل کردیم، الان داوران جوانانی داریم که بر روی توانایی های آن ها کار می کنیم تا در آینده بتوانند با رسیدن به سطح اول داوری نامی برای خودشان دست و پا کنند و گام بلند دیگری برداشتیم که بارها درباره آن ها صحبت شده است.
از سطح داوری ها رضایت داشتید؟
تا حد زیادی بله
اما همه تیم های لیگ برتری مدام هر هفته از داوری ها ناراحت هستند و اعتراض می کنند؟
بارها گفته ام و باز تاکید می کنم که هسته اصلی فوتبال داوران هستند و داوران ما باید با آرامش و پشتوانه قوی سوت بزنند. متاسفانه ما شاهد آن هستیم قبل از این که بازی بخواهد شروع شود و در همان هنگام که اسامی داوران هفته اعلام می شود برخی ها به دنبال تخریب داور هستند ومی روند سوابق او را در می آورند که این داور در فلان مسابقه اشتباه انجام داد. مگر هر انسانی اشتباه نمی کند خوب داور نیز اشتباه می کند اما واقعا یک داور سزاوار این همه انتقاد و حرف شنیدن است؟
این انتقادات چقدر درست است؟
بسیاری از این انتقادات به خاطر عدم ناآگاهی بازیکنان و مربیان ما از قوانین داوری است. خود من در هیات رییسه فدراسیون فوتبال پیشنهادی برای باشگاه ها داشتم که احساس می کنم می تواند در کاهش اعتراضات به داوری مفید واقع شود.
چه پیشنهادی؟
باشگاه های فوتبال ما از داوران بازنشسته به عنوان مشاور استفاده کنند. مگر یک باشگاه به مربی، بازیکن، آنالیزور، کادر پزشکی و… نیاز ندارد؟ همان طور که به این افراد نیاز دارد به کارشناس و مشاور داوری محتاج است تا قوانین داوری را به طور کامل برایشان شرح دهد؟
الان مربیان و داوران اعتراضاتی به داوران انجام می دهند که درست نیست چرا که دانش کافی را نداشته و قوانین را به خوبی نمی دانند. یک نفر باید آنها را با این قوانین آشنا کند تا بدانند کدام خطا اخطار دارد و کدام اخطار ندارد.
اگر فلان تکل را در زمین بزنند چه کارتی می گیرند، آفساید چیست و… همین عدم آشنایی به مقررات داوری است که باعث می شود در جام ملت های آسیا تیم ملی ایران لطمه بخورد و در حالی که داور در سوت خودش ندمیده است به سمت وی رفته و بازیکن ژاپن توپ را تبدیل به گل می کند.
باور کنید اگر این پیشنهادی که من دادم اجرایی شود خیلی از مشکلات ما حل می شود.
برای این اعتراضات و پرخاشگری ها چه اقدامی باید انجام داد؟
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال باید در آیین نامه انضباطی خود تجدید نظر داشته باشد، جریمه 10 میلیون تومانی بازدارنده نیست زیرا زمانی که مربیان و بازیکنان قرارداد میلیاردی می بندند این جرایم مالی چاره کار نیست و به عبارت ساده تر می توانم بگویم جریمه مالی پول چایی آن ها نیست.
باید قوانینی در رابطه با اعتراضات و پرخاشگری به داوران در نظر گرفته شود که مناسب بوده و ناهنجاری را کنترل کند. با این حجم سنگینی که علیه داوران وجود دارد به آنها مبلغی را به عنوان حق الزحمه پرداخت می کنیم که از گفتن آن احساس شرم می کنیم.
900 هزار تومان برای داوران لیگ برتری درست است؟
دوست ندارم از مبلغی که به داوران پرداخت می شود حرفی بزنم اما شاید جالب باشد بدانید وقتی مدرسان خارجی به ایران آمده بودند و درباره دستمزد داوران لیگ برتری سوال پرسیدند مبلغ آن را گفتم باور نمی کردند و گفتند این هزینه آب میوه ما نیز نمی شود و چطور داوران ایرانی با این مبالغ ناچیز قضاوت می کنند.
چقدر تلاش کردید تا این مبلغ به قول خودتان ناچیز را افزایش دهید؟
خیلی زیاد و چند بار این موضوع را در هیات رییسه فدراسیون فوتبال مطرح کردیم. دستمزد داوری را در فوتبال بانوان 50 درصد و در فوتبال آقایان 30 درصد افزایش دادیم هرچند واقعا کم است و هنوز پرداخت نشده است.
ما اسپانسر داوری داریم که یک میلیارد و 700 میلیون تومان پرداخت می کند و این مبلغ حتی هزینه کلاس های داوری ما را تامین نمی کند.
فدراسیون فوتبال برای تامین منابع مالی داوران مشکل دارد؟
به خوبی می دانیم فدراسیون فوتبال محدودیت هایی دارد اما همان طور که برای تیم های ملی و کمیته های مختلف هزینه می شود برای این کمیته نیز باید بودجه کافی در نظر گرفته شود تا کمیته داوران بتواند طرح ها و ایده های خود را به بهترین شکل ممکن به سرانجام برساند.
شما گفته بودید اگر تیم ها به داوری اعتراض دارند خودشان داور استخدام کنند؟
من گفتم داوران ما همین هایی هستند که قضاوت می کنند و اتفاقا خوب هستند. همین داوران ایرانی پارسال برخی از مسابقات لیگ اندونزی را قضاوت کردند.
چرا کمیته داوران از کمیته انضباطی و کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال نمی خواهد با افرادی که برای داوران حاشیه درست می کنند برخورد قاطع انجام دهد؟
ما در کمیته داوران، مصاحبه های افرادی که علیه داوری حرف می زنند پرینت گرفته و در اختیار کمیته اخلاق و فدراسیون فوتبال قرار می دهیم و این وظیفه آن هاست که برخورد انجام دهند.
پرسش آخر، فکر می کنید این پرخاشگری ها روزی به پایان برسد؟
امیدوارم فقط امیدوارم.
منبع: ایرنا