به گزارش سرویس ورزشی شبکه لحظه، آلیش کشتی محلی و سنتی و با تسلط بر کشتی فنون پهلوانی است که در سال 93 زیر مجموعه فدراسیون کشتی قرار گرفت. رشته ای که اکنون میزبان زنان ایرانی است و هر روز بر میزان طرفداران آن افزوده می شود.
به گونه ای که امروزه می توان شاهد مدال آوری آنان در رقابت های جهانی و آسیایی باشیم. این کشتی گیران برای نخستین بار در سال 95 در بازی های جهانی عشایر در چولپان آتا قرقیزستان مقام نایب قهرمانی را از آن خود کردند و توانستند جایگاه خود را در این کشتی به رخ جهانیان بکشند.
اما هنوز این کشتی گیران تا پیشرفت در عرصه های مدال آوری باید مسیر طولانی را طی کنند و از راه های پر پیچ و خم این رشته با همدلی مسئولان و همت خویش به موفقیت های بزرگ دست یابند.
قطار افتخار آفرینی در این عرصه هنوز ادامه دارد و ملی پوشان باید خود را برای رقابت های بین المللی سال 98 حاضر کنند. آنان سه مسابقه مهم را در پیش رو دارند که هر کدام از این رقابت ها به نحوی به بهبود جایگاه کشتی زنان در آسیا و جهان کمک خواهد کرد.
افزایش سطحح فنی و تکنیکی کشتی گیران آلیش زن در قالب برنامه های آموزشی و نیز برگزاری مسابقات مشترک و انتخابی تیم ملی از جمله برنامه های نایب رییس زنان فدراسیون کشتی برای ملی پوشان در سال 98 است.
مریم منظمی درخصوص این برنامه ها اظهار داشت: تاکنون 42 برنامه آموزشی را در سال 98 برای کشتی آلیش و کلاسیک پیش بینی کردیم. همچنین به صورت جدی به دنبال برگزاری کلاس های داوری و مربیگری و تقویت بچه های تیم ملی هستیم.
وی افزود: ملی پوشان کشتی آلیش امسال مقرر است تا در سه رویداد مهم بازی های قهرمانی آسیا، قهرمانی هنرهای رزمی داخل سالن جهان، قهرمانی جهان آلیش شرکت کنند. کشتی گیران زن آلیش نایب قهرمانان جهان هستند و مهد آلیش در قرقیزستان است و بعد از ترکمنستان مقام دوم را به خودشان اختصاص دادند.
نایب رییس زنان فدراسیون کشتی بیان کرد: اهمیت پیشرفت و افتخارآفرینی در این رشته سبب شد تا اقدام های مهمی را در این زمینه آغاز کنیم. نخستین گام در سال جدید برپایی مسابقات قهرمانی کشور کشتی آلیش در 13 و 14 اردیبهشت ماه در خانه کشتی محمد بنا است.
منظمی گفت: این رقابت ها برای انتخابی تیم ملی در 6 وزن از 55 کیلو تا به اضافه 75 کیلو برگزار می شود. نفرات اول تا سوم به اردوی تیم ملی در هر وزن دعوت می شوند. 18 نفر را برای حضور در این رقابت ها فراخوانده شدند و پس از آن کادر مربیگری و فنی ما بسته می شود. به تبع آن تاریخ برپایی اردوهای اعضای تیم ملی را مشخص می کنیم تا به آن نتیجه مطلوب دست یابیم.
فدراسیون کشتی با پیگیری طرح های آموزش بسیار برای ارتقای سطح کشتی گیران و نیز برنامه ریزی بلند مدت در جهت مدال آوری در عرصه های بین المللی می تواند جاده طلایی را برای این ملی پوشان بگشاید.
زنانی که شجاعت و پهلوانی را با حضور در این رقابت ها به همگان نشان می دهند و اگر زمینه حضور آنان در این ر قابت ها فراهم شود هیچ مانعی نمی تواند آنان را از شرکت در این مسابقات بازدارد.
منبع: ایرنا