به گزارش سرویس ورزشی شبکه لحظه، علیرضا مختاری دارنده مدال طلای بازیهای پاراآسیایی جاکارتا در پرتاب وزنه و مدال برنز در پرتاب دیسک با انتقاد نسبت به صحبتهای اخیر نسبت به پرداخت معوقه پاداش مدال آوران پاراآسیایی بعد از جنگ اقتصادی اظهار کرد: در اردیبهشت امسال و در جریان مراسم تجلیل از مدال آوران سالهای ۹۵- ۹۶ وزیر ورزش قول دادند که تا پایان امسال پاداش مدال آوران طی مراسمی پرداخت خواهد شد، حتی به محمود خسروی وفا قبل از اعزام به جاکارتا گفتم همانند سال ۹۵ – ۹۶ قرار نیست که سکهها به ریال تبدیل شود و وی در پاسخ گفت؛ مشکلی در این خصوص وجود ندارد. اما متأسفانه الان میبینیم نه تنها خبری از سکهها نیست بلکه آن طور که معاون وزیر اعلام کردند فکر میکنم از پاداش معوقه نیز به این زودی خبری نیست.
وی گفت: یکماه پیش که وزیر ورزش در اصفهان برای شرکت در مراسم دههی فجر حضور پیدا کرده بودند به او گفتم زمان پرداخت پاداشها مشخص شده و وی در جواب گفت پاداشها در اردیبهشت سال ۹۸ طی مراسمی به مدال آوران پرداخت خواهد شد. به او گفتم مثل سال قبل که قرار نیست سکهها به ریال تبدیل شود و او در پاسخ گفت؛ دعا کنید که سکه شود. همچنین تاکید کردند که دنبال این هستیم تا پاداش مدال آوران را تأمین کنیم.
مختاری اضافه کرد: من در حال حاضر مستاجرم و شغل خاصی به جز ورزش ندارم که درآمدزایی کنم واقعاً به سختی خرج زن و بچه خود را تأمین میکنم، باید گدایی کنم تا شرمنده زن و بچه خود نشوم؟ من سالیان زیادی است که در ورزش حرفهای فعالیت میکنم اما متأسفانه نه تنها بیمه تکمیلی حتی بیمه تأمین اجتماعی نیز ندارم و مجبورم ماهی ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان برای بیمه خانوادهام پول واریز کنم. تمام مدال آوران و قهرمانان با سختی زندگی خود را میگذرانند. من و تمام مدال آوران امیدمان به این پاداش است که هزینهی زندگی خود را بپردازیم. دور از عدل و انصاف است که با مدال آوران این گونه برخورد کنند.
این مدال آور بازیهای پاراآسیایی جاکارتا تصریح کرد: من ماهی ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اجاره میدهم و درآمدی هم ندارم، امسال به خاطر اینکه دخترم ناراحتی قلبی داشت ۵۰ میلیون تومان هزینه کردم تا پول عمل جراحی وی را پرداخت کنم. مسؤولین چرا درد ما را نمیفهمند. با این تورم و گرانی که در کشور وجود دارد چرا مسؤولین در پرداخت پاداش امروز و فردا میکنند. من پیشنهاد میکنم چند نفر از ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی همراه با اصحاب رسانه و وزیر ورزش طی یک برنامه زندهای در جریان درد و دل قهرمانان بنشینند و قضاوت را بر عهدهی مردم بگذارند.
مختاری اظهار کرد: به اعتقاد من بهداد سلیمی و یا محمد بنا در خصوص تبعیضی که بین پاداش بازیکنان فوتبال با سایر رشتهها زدند، حرف دل تمام ورزشکاران بود و خاص تنها یک رشته وزنه برداری و یا کشتی نبود. ما چقدر باید تحمل کنیم. من در بازیهای پاراآسیایی اینچئون دو تا طلا گرفتم که در آن زمان نیز به طلای اول من ۱۵۰ سکه و دومی ۵/۷ سکه تعلق پیدا کرد، در لندن نیز که یک طلا کسب کردم مسؤولین در پرداخت پاداش سکه را به ریال تبدیل کردند. من از ورزش ایران خیلی درد کشیدم. الان نیز که یک طلا و یک سکه در بازیهای پاراآسیایی جاکارتا کسب کردم مشخص نیست که این پاداش پرداخت میشود یا خیر؟
در ادامه پیمان نصیری دارنده مدال طلای دوی ۱۵۰۰ متر نیمه استقامت بازیهای پاراآسیایی جاکارتا گفت: ۶ ماه است که بعد از بازیهای پاراآسیایی جاکارتا مسؤولین قول دادند که پاداشها تا پایان سال پرداخت خواهد شد، سپس اعلام کردند که چون رئیس جمهور در پایان سال فرصت ندارد که در مراسم اهدای پاداش به مدال آوران حضور داشته باشد، زمان پرداخت پاداشهای معوقه به اردیبهشت سال آینده موکول شد، الان هم معاون وزیر میگوید بعد از جنگ اقتصادی پاداشها پرداخت خواهد شد. این حرف یعنی اینکه فاتح سکهها خوانده شده و پاداشی در کار نیست. ما نمیگوییم پاداشها را بر مبنای قیمت الان سکه بدهند بر مبنای بازیها سکه را محاسبه کنند اما زمان پرداخت پاداشها را امروز و فردا نکنند، من ۴ سال عمر و زندگی خود را صرف ورزش حرفهای کردم تا بتوانم به مدال طلای دوومیدانی دست پیدا کنم سر سیری که نرفتم ورزش کنم.
وی خاطرنشان کرد: من در کارنامهی ورزشی خود ۳۷ مدال جهانی، پارالمپیک و بازیهای پاراآسیایی را دارم و برای کسب این تعداد مدال از زندگی خود گذشتم، حتی حاضر شدم پول قرض بگیرم تا از اردو نمانم. کسی که پرچم کشور خود را به اهتزاز در میآورد باید شخصیت خود را کوچک کند تا از دیگران پول قرض کند؟ این بازی جدیدی که وزارت ورزش شروع کرده نه به نفع ورزش است و نه به نفع خودشان. من یقین دارم ورزش ایران به خاطر این موضوع بشدت لطمه خواهد خورد. من بعد از صحبتهای اخیر داورزنی دیگر رغبتی برای تمرین ندارم و انگیزهام را به شدت از دست دادم.
همچنین عرفان حسینی دارنده مدال برنز بازیهای پاراآسیایی جاکارتا در پرتاب نیزه افزود: در سال ۲۰۱۷ و در جریان بازیهای کشورهای اسلامی اعلام کردند کسانی که به مدال طلا، نقره و برنز این بازیها دست پیدا کنند به ترتیب ۲۰ سکه، ۱۰ و ۸ سکه اختصاص پیدا خواهد کرد که یکسال و نیم بعد از این بازیها به من که به مدال برنز دست پیدا کرده بودم به جای ۸ سکه، ۵ سکه در قالب کارت هدیه به مبلغ یک میلیون و ۸۵۰ هزار تومان بابت هر سکه به من دادند. الان هم بعد از ۶ ماه فعلاً مشخص نیست که وضعیت پاداشها چگونه خواهد بود.
این مدال آور بازیهای پاراآسیایی جاکارتا ادامه داد: ۱۷ سال است ملیپوش هستم و ۲۷ مدال در تورنمنتهای مختلف بینالمللی کسب کردم، متأسفانه به خاطر این درگیر ورزش حرفهای هستم شغل خاصی ندارم و تمام زندگی من در ورزش خلاصه میشود، در حال حاضر نیز کلی بدهی دارم که امیدوار بودم پاداش معوقه پرداخت شود تا بدهیهای خود را تسویه کنم. سالی صد تا ۱۲۰ میلیون برای ورزش حرفهای هزینه میکنم و اگر پاداشی نیز داده شود باید صرف بدهیهای خود بدهم. حتی حقوقی که بابت اردونشینی پرداخت میکنند کفاف هزینهها نیست. من نزدیک ۸ ماه در اردو بودم و چیزی حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بابت یکسال تمرین به من پرداخت کردند، آیا با این شرایط میتوان ورزش قهرمانی را ادامه داد. من سرباز این مملکت هستم واقعاً ارزش ندارد که حمایت شوم.
حسینی خاطرنشان کرد: بعد از ۱۷ سال ورزش حرفهای دیسک کمر دارم، رباط دور زانویم پاره شده و کپسول مفصلی کتفم مشکل پیدا کرده و حتی ۳ بار عمل جراحی انجام دادم، اما با تمام این شرایط باز هم ورزش حرفهای را کنار نگذاشتم و به خاطر پرچم کشورم سعی کردم در بدترین شرایط مدال کسب کنم آیا باید با یک قهرمان ملی این گونه برخورد شود. واقعاً انصاف است که این هم سختی بکشیم و مسؤولین به خاطر مشکلات اقتصادی از جیب ما هزینه کنند. چرا از جیب خود هزینه نمیکنند. ما سختی نکشیدیم که تاوان مشکلات اقتصادی را بدهیم. برای من یک ملی پوش زشت است که برای تأمین خرج زندگی زن و بچهام گدایی کنم. ما دنبال حق خودمان هستیم نه چیز دیگر.
وی در پایان گفت: من ۵ ماه است ورزش را کنار گذاشتهام و مجبور شدم به کار مکانیکی مشغول شوم تا در تأمین خرج زندگی خانوادهام نمانم. حتی بارها به نمایندگان مجلس، ریاست جمهوری، استانداری و بیت رهبری نامه نوشتم و راجع به وضعیت زندگیام توضیح دادم اما متأسفانه تا به امروز هیچ جوابی دریافت نکردم. حال ورزشکاران پاراآسیایی و پارالمپیک اصلاً خوب نیست و به سختی زندگی خود را میگذرانند. چرا باید در پرداخت پاداش این همه تبعیض بین بازیکنان فوتبال و سایر رشتهها وجود داشته باشد. آیا مشکلات اقتصادی برای بازیکنان فوتبال نیست و تنها برای مدال آوران آسیایی و پاراآسیایی و… است.
بعد از انتقاد مدال آوران پاراآسیایی نسبت به پرداخت پاداشهای معوقه ورزشکاران بعد از جنگ اقتصادی، محمدرضا داورزنی در پاسخ به این انتقادات اعلام کرد: هر تعهدی که مطابق آئین نامه پاداش قهرمانان بر عهده ما باشد، انجام میدهیم و مشکلی از بابت انجام آن نداریم. برخی از قهرمانان و مربیان عزیز ملی از سخنان من دچار سو تفاهم شدند و همین جا اعلام میکنم همه ما یک خانواده هستیم و در کنار هم برای شادی دل مردم تلاش میکنیم.
داورزنی در عین حال تاکید کرد: هیچ مشکلی برای پاداش سکه بازیهای آسیایی و پاراآسیایی جاکارتا نداریم و انشاءالله با تأمین منابع به سرعت انجام میشود.
معاون قهرمانی با اشاره به تحریمهای اخیر آمریکا گفت: دشمن با این تحریمهای ناعادلانه ظالمانه اتحاد مردم و کشور را هدف گرفته است و ما به آمریکا این اجازه را نمیدهیم. انشاءالله با اتحاد و همدلی این شرایط ویژه را هم با سربلندی طی خواهیم کرد.
همچنین ژاله فرامرزیان معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت ورزش در پاسخ به انتقادات ملیپوشان در خصوص پرداخت پاداش اظهار کرد: دولت تدبیر و امید در موضوع پرداخت قهرمانان و مدال آوران بسیار خوش حساب بوده به طوری که از سال ۹۰ تا ۹۶ تمام پاداشها پرداخت شده است. خوشبختانه تا الان تعهدی از سوی وزارت ورزش و دولت نسبت به پاداش مدال آوران بر زمین نمانده است.
وی خاطرنشان کرد: ما در پرداخت پاداش سکهای قهرمانان تا بازیهای آسیایی و پاراآسیایی جاکارتا مطابق وعدهای که دادیم در صورت تأمین منابع هیچ مشکلی نداریم و البته توجه داشته باشید پاداش هر سال در اعتبارات لایحه بودجه سال بعد پیش بینی میشود و از این جهت هیچ تأخیری نداریم.
فرامرزیان در پایان گفت: آئین نامه پاداش قهرمانان بعد از بازیهای آسیایی و پاراآسیایی جاکارتا تغییر کرده است و از مبنای سکه طلا خارج شد و از این به بعد مبنای پاداش قهرمانان به صورت امتیاز خواهد بود.
منبع: ایسنا