قرعه‌کشی دور گروهی جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا انجام شد

تیم ملی ایران برای اولین بار به این مسابقات راه پیدا کرده و در گروه اول باپرافتخارترین تیم مسابقات، چین، چین‌تاییه و هند به رقابت می‌پردازد.

به گزارش سرویس ورزشی شبکه لحظه، بیستمین دوره جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا از ۳۰ دی ۱۴۰۰ به میزبانی هند آغاز می‌شود و ۱۲ تیم حاضر در سه گروه به مصاف هم می‌روند. در پایان دور گروهی دو تیم برتر به همراه دو تیم از برترین تیم‌های سوم راهی مرحله یک چهارم نهایی خواهند شد.

تیم ملی ایران برای اولین بار به این مسابقات راه پیدا کرده و در گروه اول با چین، چین‌تاییه و هند به رقابت می‌پردازد.

تا به حال ۱۹ دوره (هر دو سال یک بار) جام ملت‌ها برگزار شده که ژاپن و تایلند در ۱۶ دوره حضور داشته‌اند و چین و هنگ‌کنگ هم در ۱۴ دوره شرکت کرده‌اند. در ادامه به بررسی سابقه حضور رقبای ایران در این مسابقات می‌پردازیم.

چین، پرافتخار و مدعی

چین، پرافتخارترین تیم در جام ملت‌هاست که هشت بار عنوان قهرمانی را به دست آورده است. زنان فوتبالیست چین اولین قهرمانی خود را در مسابقات ۱۹۸۶ کسب کردند و ۶ دوره پیاپی از آن دفاع کردند تا اینکه در سال ۲۰۰۱ کره شمالی قهرمان شد و چین در جایگاه سوم قرار گرفت.

چین در مسابقات سال ۲۰۰۳ در جایگاه دوم قرار گرفت و دور بعد برای هشتیمن بار عنوان قهرمانی را به دست آورد. عنوان دومی، چهارمی و دو بار سومی دیگر نتایج این تیم از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ است.

چین تایپه، دور از جام

۱۴ بار جواز حضور در این مسابقات را به دست آورده است. این تیم در اولین حضور خود در سال ۱۹۷۷ قهرمان شد و  این عنوان را در دو دور بعد هم حفظ کرد که همراه با کره‌شمالی (با سه قهرمانی) پس از چین در جایگاه دوم کسب جام قرار دارد.

این تیم در ادامه دو دوره حضور نداشت و بار دیگر که پا به مسابقات گذاشت در جایگاه دوم قرار گرفت. از دیگر عناوین این تیم در جام ملت‌ها یک مقام دومی، دو مقام سومی و دو مقام چهارمی طی سال‌های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۹ است. از آن پس چین تایپه در چهار دوره بعد موفق به صعود از دور گروهی نشد و از سال ۲۰۱۰ هم در این مسابقات شرکت نکرد تا اینکه در سبد رقابت‌های ۲۰۲۲ قرار گرفت.

هند، رویای مقام‌آوری در خانه

در نهمین دوره حضور خود میزبانی مسابقات را برعهده گرفته است. این تیم هیچگاه قهرمان جام ملت‌ها نشده اما در اولین حضور خود در سال ۱۹۷۹ در جایگاه دوم قرار گرفت و در دو دوره بعدی هم به ترتیب سوم و دوم شد.

هند در چهار دوره بعدی حضور نداشت و پس از ورود دوباره در پنج دوره به کار خود در مرحله مقدماتی پایان داد. در ادامه هم در ۶ دوره دیگر شرکت نکرد تا اینکه به جام ملت‌های ۲۰۲۲ راه یافت.   

بیشتر بخوانید:

المپیک 2020 توکیو|کانادا قهرمان فوتبال زنان المپیک ۲۰۲۰ شد
نایب رییس فدراسیون: تیم ملی فوتبال زنان ظرفیت صعود به جام‌جهانی را دارد
مهاجم برجسته فوتبال زنان دنيا به تاتنهام پیوست

انتهای پیام/